How & What? Items     Add item     Search  
Q/P Pieces of Work:
Profielwerkstuk Aspecten Lancering Raket

First article Previous article 10 of 52 Following article Last article
Placed by: Martin en Armand on 15-09-16 10:24 | E-mail: martinvanpaassen(at)gmail.com
Hallo,

ons profielwerkstuk gaat over de aspecten van een raketlancering. Wij zijn van plan zelf een raket te lanceren en hiervan een model te maken. We zijn van plan deze raket http://www.modelraketten.nl/shop/toon_shop.php te geruiken met deze http://www.modelraketten.nl/shop/artikelinfo.php?art_id=58&tbl=Motoren motoren. Bij de beschrijving van de raket staat dat A6-4 motoren ondersteund worden. Is de A6-4 K variant hetzelfde? Andere suggesties zijn altijd welkom.

Een belangrijke waarde voor het model is maximale hoogte van de raket. Hiervoor willen wij de methode met de hoek en tangens gebruiken. We snappen alleen nog niet hoe we de hoek moeten meten. Is hiervoor een speciaal apparaat nodig of zijn er nog andere mogelijkheden?

We vragen ons ook nog af of een gekocht lanceerplatform verplicht is of dat je er zelf een simpel kan maken. Ook willen we graag weten of een elektrische ontsteking nodig is voor het aansteken van de motoren of dat het ook kan met een gewone lucifer.

Alvast bedankt voor alle antwoorden.
PWS | Reaction of: Ben Albers on 15-09-16 19:33 | E-mail: bfalbers(at)gmail.com
Hi Martin en Armand,

goede keus: modelraketten zijn een zeer dankbaar onderwerp voor een PWS, zie ook verderop in het forum.

Om de hoogte te meten met deze methode kan je een eenvoudige hoekmeter kopen bij bv Modelraketten.nl. Maar je zou ook zelf iets kunnen maken met een grote gradenboog of geodriehoek. Lijkt me een leuk onderdeel van je PWS.
Wat betreft modellen en motoren kan je zeker goed bij Modelraketten terecht. Bij elk model wordt de motorenkeus geadviseerd.

Natuurlijk kan je via deze site en dit forum veel te weten komen. Nog leuker is om naar een lanceerdag te komen, daar kan je alles in de praktijk zien en je vragen stellen. Op 8 oktober is de volgende lanceerdag in Almere, zie activiteiten.

Groet, Ben Albers
PWS | Reaction of: Ben Albers on 15-09-16 19:38 | E-mail: bfalbers(at)gmail.com
Wat betreft lanceerplatform: mag je zelf maken, als het maar stevig is, en een voldoende lange, en niet te dunne lanceernaald heeft, bv 5 mm en 1,20m lang voor gemiddelde modellen.

Onsteken altijd elektrisch: dan ben je op veilige afstand en je kunt de lancering op het allerlaatste moment afbreken als dat nodig is. Een eenmaal ontstoken lont stopt niet meer....
Re: PWS | Reaction of: Modelraketten.NL on 16-09-16 23:23 | E-mail: info(at)modelraketten.nl
Welke raket(Naam) en motoren bedoelen jullie precies?
De link: http://www.modelraketten.nl/shop/toon_shop.php
verwijst gewoon naar de gehele webshop namelijk.
PWS | Reaction of: Martin en Armand on 22-09-16 10:14 | E-mail: martinvanpaassen(at)gmail.com
Bedankt voor alle reacties. We zijn ook van plan om naar de lanceerdag op 8 oktober te komen. Zijn er op de lanceerdag elektrische ontstekers voor openbaar gebruik of moeten wij deze zelf aanschaffen? De raket die we willen gebruiken heet de Alpha III (E2X) en de motoren die we willen gebruiken heet de A6-4 K. Andere suggesties voor motoren kunnen we altijd gebruiken.
Ontstekers | Reaction of: Ben Albers on 22-09-16 14:24 | E-mail: bfalbers(at)gmail.com
Hallo Martin en Armand,

je hebt het over ontstekers: om verwarring te voorkomen: in de motor gaat een ontsteker (beter genoemd: ontbrander). Dat is een gloeidraadje met een brandbaar materiaal eromheen. Dit ding brandt door en is dus voor eenmalig gebruik. Bij Estes motoren worden standaard ontbranders meegeleverd, bij Klima motoren (ander merk) moet je die er los bij kopen.

De ontbrander moet op afstand worden geactiveerd met een lanceerkastje. Er zijn altijd verschillende leden aanwezig die zo'n ding bij zich hebben, en dat kan je natuurlijk altijd lenen.
 
Copy a link, after selecting, simply with CTRL+C or with the right mouse button

Add your reaction
Your name: (max. 25 chars) *
E-mail: (max. 35 chars)
Title: (max. 25 chars) *
* = Mandatory fields
Tip: Use at ‹E-mail› in stead of "@" these characters "(at)"

Message: (HTML not allowed)


Read your text carefully before adding!
Make changes, if neccesary, before adding.


back to 'How & what?'